Budapest Bár

Főoldal » Előadások » Budapest Bár

Fantasztikus egyéniségű előadók, kitűnő zenekar és nagyszerű dalok – mára elmondhatjuk, hogy a Budapest Bár megváltoztatta a véleményünket arról, hogy hogyan szólal meg egy cigányzenekar és megmutatta a közönségnek, hogyan kell leporolni rég elfelejtettnek és avíttnak hit dalokat. 

A Budapest Bárt Farkas Róbert alapította és vezeti. Eredeti szándéka az volt, hogy a új lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, életbentartva és megújítva a régi kávéházak, mulatók hagyományait. A zenekarnak köszönhetően rég elfeledett dallamok váltak újra a köztudat, és a fiatalok kultúrájának részévé. Az együttes megalakulása óta több generációs kedvenccé vált. Korok, kultúrák és generációk találkoznak a produkcióban – talán ezért is szeretik fiatalok és idősebbek egyaránt.

Kétségtelen, hogy aki elmegy a Budapest Bár előadására koncert – és színházi élményt is kap egyszerre. Az énekesek egy képzeletbeli kávéházban ülnek, beszélgetnek, iszogatnak, s közben eléneklik egymásnak és a közönségnek a remek dalokat. A színházi élményt a különböző egyéniségek, karakterek, a díszletek és a díszletként szolgáló videovetítés erősíti, nem beszélve a szellemes konferanszokról. A koncertélmény pedig nem lehet kérdéses: a zenekar kiváló, az énekesek az ország leghíresebb együtteseinek frontembereiből verbuválódtak, a dalok pedig mind kiállták az idők próbáját. Az előadás megidézi a múlt század képzeletbeli alakjait és legendás színészeit is: Stux, Karádi Katalin vagy Latabár Kálmán szelleme mindig ott van egy Budapest Bár előadáson.

A Budapest Bár élete igazán eseménydús és sokszínű. A legutóbbi lemezekkel megújult a repertoárjuk, közel száz teltházas előadást tartanak évente Budapesten és vidéken színház – és koncerttermekben, művelődési központokban és fesztiválokon. 2015-ben elkészítettek egy műsort a híres szövegíró, musical fordító G.Dénes György emlékére is. Készítettek három, kifejezetten színházi díszleteket és laza cselekményt felvonultató előadást is színházi szakemberek közreműködésével a Tánc és a Hoppá! című lemezek alapján, valamint egy, a holokauszt tematikáját érintő kamaraelőadást is. Évente fellépnek a Vígszínházban, felléptek a Katona József Színházban, a Győri Színházban, a debreceni Csokonai Színházban és a Szegedi Nemzeti Színházban is. 2013-ban és 2014-ben a Vajdai Vilmos rendezte Szerencsés flótás című operettben szerepelt a Budapest Bár zenekar és néhány énekese a Városmajori Színpadon.

A Budapest Bár zenekar: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), Kisvári Ferenc (dob)

Énekesek:  Behumi Dóri, Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András, Mező Misi, Kiss Tibor, Lovasi András, Kollár-Klemencz László, Szűcs Krisztián, Ferenczi György.

www.budapestbar.hu